Tilbage til liste

Umiddelbart vil jeg sige, at mine forventninger til fremtiden er store. Siden jeg var barn, har jeg igennem et visuelt tankemæssigt system dannet mig billeder af, hvilke veje jeg har haft lyst til at gå for at nå mine mål. Jeg er meget reflekterende, men hold nu op, hvor er der også meget at reflektere over, når man som y’er bliver krævet intelligent belæg for alt, hvad man siger. ”Idéen er kreativ, holdbar og begavet, men hvordan fandt du frem til den?” bliver der spurgt. ”Hvilke analyser brugte du?” ”Kunne man gøre det anderledes?” Det er et dobbeltarbejde, da de fleste af os har svarene, men ikke kan forklare, hvorfor vi som mennesker har dem – alle kan læse bøger, men det er ikke alle, der kan skrive dem.

Vi er blevet en masseproduktion af adlydende robotter, som hurtigt skal ind og hurtigt skal ud. Vi bygger robotter med det samme værktøj og bygger fabrikker med de samme robotter. Det er en stilstand, og hvis vi bliver ved med at gøre, hvad vi altid har gjort, vil vi blive ved med at få, hvad vi altid har fået.

På papiret kan man læse tallet og vist nok tro, at man som overfladisk aktør kan læse mennesket, men kan man se indsatsen? På væggen ved mit arbejdsbord står der ”Hire for attitude, train for skills”. I begyndelsen var det intetsigende, lidt à la ”I’m lovin’ it”; nu giver det mening. Det giver mening, at man som ny, moderne virksomhed kigger på adfærden, personligheden, mennesket, kreativiteten og drivet – viljen til at ville giver evnen til at kunne. Hvorfor står der ikke ”attitude” i bunden af mit karakterblad? 

Virksomhederne er sultne på den anden side, og de vil have talenterne. Godt nok kommer du godt igennem personlighedstesten, men pas på det kognitive matematiske materiale; det er der jo ”ikke” nogen, der kan lære dig, eller er der? Er kunsten i virkeligheden ikke, at talentet i sig selv er unikt og ikke passer ind i en algoritme? Talentet i dig er vel 10 pct., men er det ikke de 90 pct. af, hvad du gør med det talent, der i virkeligheden er interessant? Jeg gik på Akademiet for talentfulde unge, var formand for elevrådet og talentambassadør hos Deloitte. Jeg blev kaldt for talentfuld, men jeg er ikke et talent. Jeg er bare fuldkommen igennem lidenskabeligt nysgerrig, og nysgerrighed har en høj rente.

Jeg er kommet ind ad en dør, der er større, end jeg regnede med. De ved, jeg ikke har set meget, men de lader mig se alt. Her bliver curriculum vitae lagt til side, for det vigtigste er ikke, hvad jeg har lavet, men hvem jeg er som menneske. Det er vel også det, det handler om? Det er ikke mine handlinger, der definerer, hvem jeg er som menneske, nej, det er mig som menneske, der definerer mine handlinger. Jeg oplever en nuanceret virksomhedsstruktur, hvor man tænker på kanten af boksen og udfordrer normen. Her har man troen på, at mennesket med værdierne er det menneske, der kan skabe værdien for virksomheden, og det er i virkeligheden værdien, der skaber resultaterne for virksomheden. De forstår det. De er dedikeret til at være DEDIKATION.

Jeg oplever company-karma, og de får høj valuta for deres good bahaviour. Jeg er ikke på arbejde, jeg er på passion, og derfor er jeg passioneret, når jeg ikke er på passion. Det er fladt, og der er ikke langt fra idé til handling. De ser mulighederne og ikke begrænsningerne. Der koordineres strategi fra minut til time og ikke fra dag til år. Og jeg observerer dem spørge sig selv: Hvad kræver vores kunder i morgen? Her forstår man synergien i, at vi med vores værdier og kompetencer er bedre vidende sammen og derigennem har belæg til at besvare det spørgsmål. Den hjerne, der har skabt problemet, kan ikke løse det alene. Alle gjorde noget i dag og gør noget andet i morgen. Moden var ensformig i går, i dag er den nuanceret – det er en turbulent omverden, og det handler ikke om at sætte den i stå, men derimod om at følge og udfordre den. Det handler om at være villig og tage nogle chancer – det handler om at være omstillingsparat.

Jeg har lært, at jeg har meget at lære, men vigtigst af alt har jeg lært, at jeg med mine værdier, hårdtarbejdende mentalitet, kreativitet og ambitioner nok skal lære det. jeg vil en dag. Og det er derfor, det er fantastisk, at det hedder ”Hire for attitude, train for skills” og ikke ”Hire for skills, train for attitude”. Jeg har altid vidst, at jeg gerne vil være en stor fisk, men akvariets størrelse er jeg pludselig blevet i tvivl om.

Jeg kigger ud over København, ser de mange tårne, der symboliserer organisationer igennem århundreder. Og jeg tager mig selv i at observere, at det ikke er ledere, jeg ser – men chefer. Og jeg spørger højt: Hvornår gør vi noget andet, end vi gjorde i går?

Skrevet af Natali Zenia Bremer, recruiter, DEDIKATION 

Bloggere på Børsen Karrierelink
Anne Essenbæk Toftbjerg
HR Seniorkonsulent. Den røde tråd i Annes karriere er de menneskelige ressourcer i organisationen.

Charlotte Alexandra Pedersen
Tidligere adm. direktør i DKSH Market Intelligence, nordisk direktør i Danone International Brands.

Lene Sheila Gjørup
Ejer og stifter af  CopenPsyk, hvor hun hjælper virksomheder med at forøge deres sociale kapital og forene god trivsel med virksomhedens performancekrav.

Rikke Berg
Rikke Berg er indehaver af firmaet SoSimple. SoSimples niche er autentisk mentaltræning, der effektivt kombinerer personlig empowerment med resultater på bundlinjen.

Tina Gaarn Christensen
Ejer Leadinspire og arbejder med leder-, team- og medarbejderudvikling og kulturforandringer.

Tine Bendix og Nina Nørgaard Jacobsen
Stiftere af In-spite, hvor vi kobler forretningsudvikling med content-strategier og produktion af videoindhold til internt/eksternt brug for virksomheder og organisationer.


Ulrik Damgaard
Head of business administration i Siemens og external advisor på Executive MBA på CBS.Microsoft
JKS a/s
DLG
Danfoss
DEDIKATION ApS
SDC
People Executive
HOFOR
Solar
House of Prince (BAT)
Unicef