Tilbage til liste

Om Shell

Som et af verdens førende energiselskaber spiller Shell en nøglerolle i at hjælpe med at imødekomme verdens stigende energiefterspørgsel på økonomiske, miljømæssige og socialt ansvarlige måder. I Danmark beskæftiger Shell omkring 450 medarbejdere og er involveret i en række forretningsaktiviteter.

Shell har været aktiv i Danmark siden 1913. Vores forretningsaktiviteter i Danmark dækker de fleste af de aktiviteter, Shell står for på verdensplan. Vores kontorer i Danmark ligger i Nærum og Ørestaden, og vi ejer desuden et raffinaderi i Fredericia.

 

 

Historie

Vores historie

Hvad der startede som en lille butik, der solgte antikviteter og senere muslingeskaller i London for næsten 200 år siden, er i dag et af verdens største energiselskaber.

Begyndelsen
For næsten 200 år siden begyndte en antikvitetshandler fra London at importere muslingeskaller fra det fjerne østen for at tilfredsstille et marked for eksotisk dekoration. Marcus Samuels virksomhed blev grundstenen for en driftig import-eksport forretning, som senere blev ført videre af hans sønner Marcus Junior og Sam. I denne tid blev olie i stort omfang brugt til belysning og som smøremiddel og industrien var baseret i Baku i Rusland, hvor der fandtes store reserver af olie af høj kvalitet og en strategisk beliggende naturlig havn.

Revolutionering af olietransport
Opfindelsen af forbrændingsmotoren i 1886 førte til en kraftig stigning i efterspørgslen af brændstof til transport. Byggende på deres shippingekspertise bestilte Samuel brødrene en flåde af dampere til transport af olie i store mængder. Med jomfrurejsen af deres første tankskib, Murex revolutionerede de olietransporten. I 1892 var Murex det første tankskib nogensinde, som sejlede i transit gennem Suez-kanalen. Brødrenes selskab fik navnet Shell Transport and Trading Company i 1897. Det brugte en muslingeskal som sit logo.

Virksomheden bliver til Kongelig Hollandske Shell
Shell Transports aktiviteter i Østen, kombineret med en søgen efter nye oliekilder for at mindske afhængigheden af Rusland, bragte det i kontakt med kongelig hollandske Petroleum. For at beskytte sig mod dominans af Standard Oil slog de to virksomheder sig sammen i 1903. I 1907 flettedes de fuldt ind i den kongelige hollandske Shell Group. Shell ændrede sit logo til muslingeskallen eller den almindelige kammusling, som anvendes i dag. Ved udgangen af 1920'erne var Shell verdens største olieselskab, der producerede 11% af verdens råolie og ejede 10% af dens tankskibstonnageenheder. 1930'erne var svære: koncernens aktiver i Mexico blev beslaglagt og den blev tvunget til at indrømme generøse vilkår til den venezuelanske regering, da den nationaliserede landets oliefelter.

Udvidelse efter krigen
Efter Anden Verdenskrig, da freden medførte et boom i bilismen, udvidede Shell til Afrika og Sydamerika. Shipping blev større og forsynet bedre med energi. I 1947 borede Shell de første kommercielt levedygtige offshore oliebrønde i den Mexicanske Golf. I 1955 havde Shell 300 brønde. I 1958 begyndte Shell produktionen i Nigeria.

Oliekrisen
I 1969 tog Ghaddafi magten i Libyen, skar ned på olieproduktion og hævede priserne. Andre producenter truede med at gøre det samme og Yom Kippur-krigen i 1973 satte krisen på spidsen. I løbet af få uger firedoblede OPEC-landene olieprisen og gennemførte en to måneders boykot. Effekten for Vesten var en økonomisk katastrofe.

Udnyttelsen af nye ressourcer
1970'erne var præget af Shell's udvikling af oliefelterne i Nordsøen og Sydamerika - vanskelig og dyr at udføre, men afgørende pga. de begrænsede forsyninger fra Mellemøsten. I 1978 afsluttede Shell Cognac boringen og produktionsplatformen i den Mexicanske Golf, verdens højeste platform på 1.100 fod.

Ekspansion
Fra midten af 1990'erne blev den offentlige kontrol med olieindustrien intensiveret i takt med at miljøspørgsmål kom i forgrunden. Shell blev kritiseret over planerne om at bortskaffe Brent Spar-platformen og løb også ind i vanskeligheder i Nigeria. Da det nye årtusinde kom i gang, udvidede Shell i Kina og Rusland. I 2005 opløste Shell sin gamle koncernstruktur for at skabe et enkelt nyt selskab. Shell er fortsat et af verdens største olie- og gasselskaber. Vi har interesser i flydende naturgas og gas til flydende produkter, vi bidrager til udvikling af bæredygtige biobrændstoffer, og vi er involveret i vind-projekter.

Værdier

Ærlighed, integritet og respekt

Vores værdier
Det er vigtigt at drive virksomhed ansvarligt i overensstemmelse med vores kerneværdier:

 • Ærlighed
 • Integritet
 • Respekt for folk

Vi sætter høje standarder for ydeevne og etisk adfærd, som vi anvender internationalt. Shells generelle forretningsprincipper, adfærdskodeks og etiske kodeks hjælper alle hos Shell til at handle i overensstemmelse med vores grundlæggende værdier om ærlighed, integritet og respekt for mennesker og til at overholde relevante love og bestemmelser.

Shells generelle forretningsprincipper
Vores otte forretningsprincipper er baseret på vores kerneværdier og fremmer tillid, åbenhed, teamwork, professionalisme og stolthed over, hvad vi gør. Vi var en af de første globale virksomheder til at erklære og dele vores tro, da vi offentliggjorde vores generelle forretningsprincipper i 1976.

Shells adfærdskodeks
Hvordan skal jeg reagere, hvis en forretningspartner tilbyder mig en gave? Hvad er "insider information", og hvordan skal jeg behandle den? Vores adfærdskodeks indeholder praktiske råd fra vores personale om, hvordan man overholder love og regler, hvordan man arbejder med andre og hvordan man kan løse problemer vedr. forretningsmæssig adfærd.

Etiske regler
Shells etiske regler for arbejdende bestyrelsesmedlemmer og økonomidirektører i gruppen er specifikt beregnet til at overholde kravene i paragraf 406 i Sarbanes Oxley Act og kravene til børsnotering nedsat af New York Stock Exchange ved at fastlægge et antal implementerende krav vedrørende oplysningskontrol og forhindring af interessekonflikter for ledende medarbejdere.

Læs mere her.

Kultur

Vi beskæftiger omkring 102.000 mennesker i mere end 100 lande og territorier. Vores medarbejdere er centrale for at vi kan levere vores strategi, og vi medarbejdere drages aktivt ind i planlægningen og styringen af deres eget arbejde. Vi skaber en arbejdsplads, der værdsætter forskelle og giver muligheder for at rapportere problemer.

At lytte til vores ansatte
Vi sætter pris på kommunikation og samråd med vores medarbejdere, enten direkte eller via personalerådet eller anerkendte fagforeninger.

Vi opfordrer vores medarbejdere til at rapportere deres synspunkter om vores processer og praksis sikkert og fortroligt til ledere eller Human Resources personale. Vores globale telefonlinje og hjemmeside gør det muligt for medarbejderne fortroligt og anonymt at indberette overtrædelser af vores adfærdskodeks og Shells generelle forretningsprincipper.

Mangfoldighed og integration
En forskelligartet arbejdsstyrke og et rummeligt arbejdsmiljø er afgørende for vores succes og er afstemt med vores grundlæggende værdier om ærlighed, integritet og respekt for mennesker.

De forskelligartede kvalifikationer og erfaringer med mennesker fra forskellige kulturer, køn og aldre giver vores forretning fordele, hjælper os til bedre at forstå vores kunder over hele verden og skabe stærkere relationer på lokalt plan. Vores fokus på mangfoldighed og integration betyder også at kunder, medarbejdere og partnere vælger os oftere.

Forretningsområder

Forretningsområder

Forretningsaktiviteterne i Shell i Danmark inkluderer produkter som benzin, diesel, fyringsolie, smøremidler, fuelolie, naturgas og oliefelter i Nordsøen. Antallet af Shell servicestationer er omkring 230, og Shell beskæftiger ca. 520 personer i Danmark. Dertil kommer 2.300 personer på servicestationerne, som ejes af forpagtere.

Produkter og tjenester
Shell tilbyder en bred vifte af brændstoffer og motorolier samt kreditkort-tjenester, der gør det let at tanke op, når du er på farten. Shell hjælper dig med at få mest muligt ud af hver eneste dråbe. 

Oplev vores produkter og tjenester her.

Jobmuligheder hos os

Jobmuligheder i Dansk Shell

En karriere hos Shell er meget mere end bare et almindeligt job. Det er en mulighed for at arbejde for en virksomhed, som løser virkelige, globale problemer. Som Shell-medarbejder får du et langt større personligt udbytte af dit arbejdsliv, end du troede var muligt.

Shell opererer inden for mange forskellige discipliner, og du vil med stor sandsynlighed kunne finde en stilling, som passer til netop dig.

Karrierer inden for handel
Alt lige fra finans og handel til salg og indkøb:

 • Indkøb
 • Finans
 • Human Resources
 • Salg og marketing
 • Supply og distribution
 • Trading

Tekniske karrierer
Alt lige fra geologi og geofysik til produktionsteknik og produktforskning:

 • Vedligeholdelsesteknik
 • Disciplinteknik
 • Geologi/Geofysik
 • Petrofysik
 • Procesteknik
 • Produkt-/Procesforskning
 • Produktionsteknik
 • Produktionsteknologi
 • Projekt-/facilitetsteknik
 • Reservoir-/råolieteknik
 • Boreteknik

Læs mere her.

FIND VIRKSOMHED

House of Prince (BAT)
Unicef
JKS a/s
DLG
Danfoss
DEDIKATION ApS
SDC
People Executive
HOFOR
Solar
Microsoft